matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie trygonometryczne
Xxx:
Rozwiąż równanie 2 sin
2
x−sin
2
2x = cos
2
2x
24 sty 11:47
Saizou :
2sin
2
x=sin
2
2x+cos
2
2x 2sin
2
x=1
1
sin
2
x=
2
i dalej sam/ sama
24 sty 11:48
Xxx:
Dziękuję bardzo
Nie zauważyłam tej jedynki trygonometrycznej
24 sty 11:50