Przedstaw podane wyrażenie jako jeden logarytm.
kokosz!: POMOCY! logatytm! kokosz: Treśc Zadania : Przedstaw podane wyrażenie jako jeden logarytm:
1. log2(podstawa logarytmowa)3−4
2. 4−log3
3. 1−log5
4. log1/2(podstawa logarytmowa)10−1
5. 1/3−log5
6. 1/2+ log4(podstawa logarytmowwa)7
7. 3/2−log2
PROSZĘ na szybką odpowiedź tutaj lub na mailu katrinna01@wp.pl i z góry dziekuje!
17 gru 21:32
jaszczur: 2) 4−log3=log104−log3=log(1043)
17 gru 22:15
jaszczur: 3) 1−log5=log10−log5=log105=log2
17 gru 22:20
jaszczur: 5) 13−log5=log10{1}{3}−log5=log1013/5
17 gru 22:24
jaszczur: 7) 32−log2=log1032−log2=logu1032/2
17 gru 22:28
jaszczur: 1) log23−4=log23−log224=log2316
17 gru 22:30
jaszczur: 4) log1210−1=log1210−log1212=log1220
17 gru 22:32
kokosz!: a czy w przykładnie 4 nie trzeba tego zapisać w postaci ułamka.?
17 gru 22:37
17 gru 22:40
kokosz!:
17 gru 22:41
jaszczur: no możesz zapisać będziesz miała 10/12=20
17 gru 22:41
kokosz!: no własnie

tak myślałem...
17 gru 22:45
jaszczur: no to dobrze myślałeś...
17 gru 22:46
Maciek : log2+3
24 cze 12:23
Kaja: log2+3=log2+log1000=log2000
24 cze 12:29