matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
karolina:
A ta całka? proszę o sprawdzenie
xdx
dt
∫
= || t=x
2
+5 dt=2xdx dx=
x
2
+5
2
1
dt
1
1
1
1
=∫
*
=
∫
=
ln(t)=
ln(x
2
+5)
t
2
2
t
2
2
24 sty 11:31
ICSP:
24 sty 11:32
Janek191:
dt
x dx =
2
24 sty 13:10