Wyrażenie jest równe
Ewcia: Wyrażenie jest równe.
pierwiastek √17 − 1 * pierwiastek √17 +1 =
−1 i 1 są pod pierwszym pierwiastek
W odpowiedziach jest podana liczba: 4.
23 sty 20:35
Jack: 17 − 1 = 16
17 + 1 = 18
; oo
niby tak to wyglada :?
√17 − 1* √17 + 1 ?
23 sty 20:36
Ewcia: nie, sa dwa pierwiastki, √17−1 znajduje się pod pierwiastkiem , tak samo √17+1.
Odpowiedź powinna wynosić 4, choć nie rozumiem jakim cudem.
23 sty 20:39
Jack: (a−b)(a+b)= a2 − b2
√√17 − 1 * √√17+1 = √(√17−1)(√17+1) = √17 − 12 = √16 = 4
23 sty 20:42
Ewcia: O Boże.. Udało się Tobie. !

Męczyłam się nad tym zadaniem bardzo dużo czasu i bez żadnego
efektu. Jesteś wielki!
23 sty 20:45