prosze o wytłumaczenie
karolina: Jak obliczyć taką całkę metodą przez podstawianie?
∫(sin7x)dx
23 sty 20:11
Mila:
[7x=t, 7dx=dt]
23 sty 20:17
karolina: | | 1 | |
=∫sin*t=−cos* |
| t 2 |
| | 2 | |
23 sty 20:23
karolina: | | 1 | | 49 | |
=−cos* |
| *49x2= −cos |
| x2 czy tak ma być? |
| | 2 | | 2 | |
23 sty 20:42
23 sty 20:48
karolina: Dlaczego taki wynik?
23 sty 20:49
Jerzy:
to nie wynik.... licz dalej
23 sty 21:00
Mila:
| 1 | | 1 | | 1 | |
| ∫sin(t) dt=− |
| cost=− |
| cos(7x) +C |
| 7 | | 7 | | 7 | |
23 sty 21:01