Funkcja wykladnicza
Natalia. 19: Funkcja wykladnicza
Prosta o rownaoiu y=1/2x +1 przesunieto wzdluz osi OX o cztery jednostki w prawo . Otrzymano
prorpta o rownaniu
A. Y=1/2x−3
B. Y=1/2x−1
C.y=1/2x+3
D.y=1/2x+5
Nie pamietam jak to sie robi.
23 sty 16:47
Eta:
odp: B)
23 sty 17:36
Eta:
A poza tym ..... to nie jest funkcja wykładnicza ! tylko liniowa
23 sty 17:38
23 sty 17:43
Janek191:
| | 1 | |
y = f(x) = ( |
| ) x +1 − wykres − czerwona llrzywa |
| | 2 | |
→
v = [ 4 , 0]
| | 1 | | 1 | |
y = g(x) = f( x − 4) = ( |
| ) x + 1 − 4 = ( |
| ) x − 3 − wykres − niebieska |
| | 2 | | 2 | |
krzywa
23 sty 17:52
Eta:
"morze jest ........ szerokie i głębokie"
23 sty 18:03
Janek191:
Ja napisałem "może"
23 sty 18:09
Eta:
23 sty 18:17