matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla kąta ostrego α wartość cosα
angelika98:
Dla kąta ostrego α wartość cosα=
1
√
2
. To znaczy, że: A. sinα=
1
2
B. sinα=
2
√
2
C. sinα=
1
√
2
D. sinα=
√
2
23 sty 15:14
Janek191:
1
√
2
cos α =
=
⇒ α = 45
o
√
2
2
Odp. C
1
sin 45
o
=
√
2
23 sty 15:23