pomocy
ziemniaczek: Proszę o sprawdzenie granicy liczonej za pomocą reguły de L'Hospitala
| | lnx | | | | | |
1) x→O+ lim |
| =lim |
| =lim |
| |
| | lnsinx | | | | | |
| | 1 | | sinx | |
=lim |
| * |
| =0*1=0 |
| | x | | cosx | |
23 sty 11:16
Janek191:
Źle.
23 sty 11:22
Janek191:
| | sin x | | 1 | | 1 | |
... = lim |
| * |
| = 1* |
| = 1 |
| | x | | cosx | | 1 | |
x→0
+
23 sty 11:27
ziemniaczek: mógłbys wytłumaczyć?
23 sty 11:41
Janek191:
lim cos x = 1
x→0
+
x→0
+
23 sty 11:47
ziemniaczek: Dziękuje już rozumiem
23 sty 11:49