F. wykładnicze przekształcenia wzoru pod rysowanie
Code::Blocks: f(x)= 13 * (3−x − 9 ) ⇒ 3−1 (3x + 32 ) {mnożę to wszystko } ⇒ 3−x−1 −3
23 sty 10:52
ax:
... ciekawe

A jakim prawem mnożysz

?
23 sty 10:56
Code::Blocks: Takim że nie miałem innego pomysłu to zrobić
23 sty 10:59
ax:
f(x)=3
−x−1−3
f(x)=3
−(x+1)−3
23 sty 11:02
ax:
Mnożyć to TY możesz obie strony równania albo licznik i mianownik
... i to jeszcze pod warunkiem, że nie mnożysz przez 0.
23 sty 11:04
Code::Blocks: to jak mam to zrobić ?
23 sty 11:06
Code::Blocks: jeśli to jest źle obliczone ?
23 sty 11:06
ax:
A co jeszcze masz do zrobienia?
| | 1 | |
f(x)=( |
| ) x "namalować" potrafisz ... przesunąć o wektor też chyba umiesz  |
| | 3 | |
23 sty 11:27
Code::Blocks: No czyli wyszło tak jak chciałem ( widziałem że tam to mam jeszcze zamienić

) Dzięki
23 sty 11:34