matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole szścianu
Roxi:
Pole całkowite sześcianu wynosi 48cm kwadratowych. Oblicz jego objętość.
22 sty 20:49
bimo:
6a
2
=48 a
2
=8 a=
√
8
=2
√
2
V=a
3
Licz.
22 sty 20:55
Eta:
P
c
=6a
2
=48 ⇒ a
2
=8 ⇒a=2
√
2
V=a
3
= a
2
*a= .................
22 sty 20:56