matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równoległobok
mini:
∡BCD = 45 stopni odcinek od C do wysokosci = 4 odcinek od wysokości do B = 5 Jak obliczyć pole ?
22 sty 20:26
Ajtek:
Skoro masz ∡=45
o
, to jaki jest ten Δ prostokątny
22 sty 20:49
bimo:
α=45
o
⇒ΔDEC jest trójkątem równoramiennym. h=|EC|=4 P=b*h P=9*4 =====
22 sty 20:54