skala i plan
olla: Na mapie formatu A4 w skali 1:200 przedstawić można obszar X ha?
22 sty 11:30
Janek191:
Jakie wymiary ma format A4 ?
22 sty 11:33
olla: 297mm x 210mm czy jak zamienię to na ha = 0,000006 ha *2002 = 0,24 to jest dobrze?
22 sty 11:36
Janek191:
297 mm*210 mm = 0,297 m*0,21 m = 0,06237 m2
0,06237 m2 * 2002 = 2 494,8 m2 = 0,24948 ha ≈ 0,24 ha.
22 sty 11:44
daras: 0,297 x 0,21 m
2 = x 100 x 100 m
2
zostaw miejsce na marginesy
22 sty 11:46
daras: | | 0,297 x 0,21 x 200 | |
x = |
| = 12,474 ha |
| | 104 | |
22 sty 11:48
olla: proszę o sprawdzenie jeszcze tego; Na mapie formatu A2 w skali 1:20 przedstawić można obszar x
m2?
420 mm *594 mm=42,0 cm*59,4 cm= 0,42 m*0,594m=0,24948m2
0,24948m2*202= 99,972m2≈100m2
22 sty 11:52
daras: a sama nie umiesz na podstawie tego, co napisaliśmy ci wyżej

:
22 sty 12:00
olla: zrobiłam, tylko proszę o sprawdzenie
22 sty 12:04
daras: źle
23 sty 11:51