Plissss o rozwiązanie chodzi mi tylko o podanie wyników bo nie wiem czy mam do..
loczek : Oblicz obwód trójkąta ABC
a) A(2,2) b) A(−7,−3)
B(6,−6) B(5,3)
C(6,5) C(1,5)
1) |BC| = 11
|AC| = √32 + 42 =
|AB| = √42 + 82 =
L = |AC| + |AB| + |BC| =
2)
|AC| = √82 + 82 =
|BC| = √22 + 42 =
|AB| = √122 + 62 =
L = |AC| + |AB| + |BC| =
22 sty 11:02
Janek191:
a) I AC I = √42 + 32 = 5
I AB I = √42 + (−8)2 = √16 + 64 = √80 = √16*5 = 4√5
22 sty 11:08
Janek191:
b) I BC I = √(−4)2 + 22 = √16 + 4 = √20 = √4*5 = 2√5
22 sty 11:10
loczek : bardzo dziękuje
22 sty 11:22