Oblicz pochodną
zielony : f'(x)= e4x
pochodna z tego to ?
22 sty 09:04
Jerzy:
f" = 4e4x
22 sty 09:06
Jerzy:
zły zapis, ma być: f" = 4e4x
22 sty 09:07
zielony : bo zapisujemy to tak [(ex)4]' ?
22 sty 09:08
zielony : bo z jakiego wzoru korzystamy ?
22 sty 09:09
Jerzy:
(ex)4 = e4x
i pochodna: (e4x)' = 4e4x
22 sty 09:10
Jerzy:
ze wzoru na pochodną funkcji złożonej
22 sty 09:11
zielony : bo mam policzyć granicę
i wychodzi mi po wszystkim
22 sty 09:12
Jerzy:
tak
22 sty 09:21
zielony : a pochodna z (e) ?
22 sty 09:34
Jerzy:
(e)' = 0
22 sty 10:02