matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy :(
gość:
wyznacz równanie prostej zawierającej bok BC B=(8,0) C=(4,8)
21 sty 22:43
Mila:
y=ax+b równanie kierunkowe prostej 8a+b=0 4a+b=8 −−−−−−−−−−−−−odejmuję stronami 4a=−8 a=−2 4*(−2)+b=8 b=16 y=−2x+16
===========
21 sty 23:01
Bogdan:
8 − 0
albo bez ukladu równań: a =
= −2, y = −2x + 16
4 − 8
21 sty 23:27
gość:
dziękujęęę bardzo
21 sty 23:33