2 | ||
1) f(x) = | ||
x − 1 |
1 | ||
Wykres funkcji g(x) = | przesuwamy o wektor { 1, 0 ]. | |
x |
1 | 2 | |||
Pomyliło mi się − zamiast g(x) = | powinno być g(x) = | |||
x | x |
3 | 1 | |||
2) f(x) = | − | |||
x −2 | 2 |
3 | ||
Wykres funkcji f otrzymujemy przesuwając wykres funkcji g(x) = | ||
x |
1 | ||
o wektor [ 2 . − | ] | |
2 |
1 | ||
ZW = ℛ \ { − | } | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |