1 | ||
∫e4 x (cos(8x)dx= | e4 x cos(8 x)+2∫e4 x sin(8 x)dx | |
4 |
1 | 1 | |||
∫ e4 x cos(8 x) dx= | e4 x sin(8 x)+ | e4 xcos(8 x)−4 ∫e4 x cos(8 x)dx | ||
2 | 4 |
1 | 1 | |||
5∫ e4 x cos(8 x) dx= | e4 x sin(8 x)+ | e4 xcos(8 x) | ||
2 | 4 |
1 | 1 | 1 | ||||
∫ e4 x cos(8 x) dx= | ( | e4 x sin(8 x)+ | e4 xcos(8 x))= | |||
5 | 2 | 4 |
1 | ||
= | e4 x (2sin(8 x)+cos(8 x)) | |
20 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |