kwadraty
olla: ile kwadratów o formacie 5 cm x 5 cm zmieści się w całości na kartce A1? Wymiary kartki A1 to
841x594 . Czy wynik to 19824
21 sty 18:25
olla:
21 sty 18:34
Janek191:
840 : 5 = 168
590 : 5 = 118
168*118 = 19 824
21 sty 18:37
Janek191:
Te wymiary A1 pewnie są w mm, a nie w cm.
Będzie inny wynik.
21 sty 18:40
Janek191:
80 : 5 = 16
55 : 5 = 11
Odp. 16*11 = 176
=============
21 sty 18:41
olla: Janek191 dziękuje

, mój błąd przecież to jest w mm a nie w cm i dlatego mi się nie zgadzało
coś
21 sty 18:51