matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną 1/x^2+1
Jakub:
1
Oblicz pochodną y =
x
2
+1
21 sty 17:59
Janek191:
0*( x
2
+ 1) − 1* 2x
− 2x
f '(x) =
=
(x
2
+ 1)
2
( x
2
+ 1)
2
21 sty 18:01
Jakub:
Dzięki!
21 sty 18:08