matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
hime:
Rozstrzygnij czy w ciągu an określonego wzorem: an= 4n2+15n−1 wszystkie wyrazy są liczbami podzielnymi przez 9 jak sie zabrać?
21 sty 16:04
olekturbo:
dla a
3
= 4*9 + 15*3 − 1 = 36+45−1 = 80 nie jest
21 sty 16:30