Wykres
Michał: | | |2x−3| | |
Narysuj wykres funkcji f(x)= |
| |
| | |x+1| | |
Wyznacz te wartosci m dla których równanie f(x) = m ma dwa rozwiązania przeciwnych znaków
21 sty 15:50
AcidRock: Na początku naszkicuj wykres funkcji f (trzeba będzie na osi liczbowej zaznaczyć przedziały i
rozważyć znak wyrażeń pod modułem).
21 sty 15:54
Jerzy:
| | 2x − 3 | |
rysujesz finkcję: y= |
| ... na końcu na całość nakładasz moduł |
| | x + 1 | |
| | 2(x +1) − 5 | | 5 | |
y = |
| = 2 − |
| |
| | x+1 | | x + 1 | |
21 sty 15:56
===:
21 sty 15:56
Michał: a ta druga częśc ? Wyznacz te wartosci m dla których równanie f(x) = m ma dwa rozwiązania
przeciwnych znaków?
21 sty 16:23
Michał: jak podstawie inne wartosci za x to wykres może wyjśc mi inny ?
21 sty 16:25