proszę o pomoc!!!!
kamil: Punkty(−1,3),(−1,−2)są kolejnymi wierzchołkami równologłoboku,a punkt(2,2)jest punktem
przecięcia jego przekątnych.Wskarz współrzędne pozostałych wierzchołków tego
równoległoboku



?
Eta:
| | xA +xC | | yA+yC | |
C( xC, yC) xS= |
| .... i yS= |
|
|
| | 2 | | 2 | |
to
x
C= 2x
S − x
A i y
C= 2y
S− y
A
D( x
D, y
D) podobnie:
x
D= 2x
S −x
B i y
D= 2x
S −x
B
dokończ ......
po wyznaczeniu C i D nanieś te punkty : A, B, C, D i S
w układ współrzędnych
i w ten sposób sprawdzisz poprawność rozwiązania tego zad.