matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
mat:
Znajdź równanie prostej przechodzącej przez punkt A i prostopadłej do prostej l:
x+5
y
z−1
A(2,−5.3) l:
=
=
3
−2
1
21 sty 14:32
Jerzy:
znajdź dowony wektor [A,B,C] prostopadły do wektora: [3,−2,1]
x − 2
y + 5
z − 3
szukana prosta:
=
=
A
B
C
21 sty 15:00