matematyka
Mati: Ile to jest :
Pierwiastek 4 stopnia z −4 ?
4√−4=
21 sty 13:52
Jerzy:
musisz obliczyć
21 sty 13:54
Mati: to bd 4 ?
ale nie wiem jak sie za to zabrac
21 sty 13:59
Jerzy:
w zbiorze liczb rzeczywistych nie istnieje, w zbiorze liczb zespolonych tak
21 sty 14:00
Mati: tak dokladnie w zb. liczb zespolonych
21 sty 14:02
Jerzy:
poszukaj wzorów i licz
21 sty 14:02
Janek191:
4√−4 = 4√ 4 i2 = √2 i = √(1 + i)2
= 1 + i lub 1 − i lub − 1 − i lub −1 + i
( 1 + i)2 = 1 + 2 i + i2 = 2i
21 sty 14:05
Mati: i do kwadratu to jest minus 1 ?
21 sty 14:15
Jerzy:
tak: i2 = − 1
21 sty 14:15
Mati: ok dzieki
21 sty 14:16