matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna złożona
Olaaa:
Oblicz pochodną: bez upraszczania
3
f(x)=ln
1+
√
x
f'(x)=?
21 sty 12:46
Olaaa:
mam coś takiego ale to nie jest dobrze
1+
√
x
1
f'(x)=
*
3
2
√
x
21 sty 12:48
Jerzy:
1 +
√
x
3
f'(x} =
*( −
)
3
2
√
x
(1 +
√
x
)
2
21 sty 12:52
Jerzy:
1
a po uproszczeniu: = −
2
√
x
(1 +
√
x
)
21 sty 12:58