oblicz
kamil: (2/3)−3*(3{2})−2 kreska ułamkowa i w mianowniku 9−1/2 *(2{3})−4
21 sty 11:58
21 sty 12:03
kamil: jak to obliczyłeś
21 sty 12:12
Jerzy:
zastosowałem wzory na potęgi :
| | (2/3)−3*(2/3)2 | | 8 | | 8 | |
= |
| = (2/3)3*91/2 = |
| *3 = |
| |
| | 9−1/2(2/3)−4 | | 27 | | 9 | |
21 sty 12:15
kamil: muszę to zmodyfikować:
(2/3)−3*(3√2)−2 kreska ułamkowa i w mianowniku 9−1/2 *(2√3)−4
21 sty 12:17
kamil: proszę pomóż mi z tym
21 sty 12:18
kamil: −3 ,−2, −1/2,−4 to potęgi
21 sty 12:20
Jerzy:
| | (27/8)*(1/18) | |
= |
| = .. |
| | (1/3)*(1/144) | |
21 sty 12:25