matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ekstrema
Damian:
Ma ktoś jakieś przykłady na ekstrema lokalne funkcji, bo chciałbym poćwiczyć. Typu takiego: e
x
*x+1
21 sty 09:05
Janek191:
1) y = (x
2
− 3)*e
x
2) y = x* e
1
x
3) y = x
2
*e
1
x
4) y = x
3
*e
−4x
21 sty 12:15