Algebra
Mati: Proszę o pomoc !
Mam problem z zadaniem :
Narysować zbiór liczb zespolonych (wykres) spełniających warunek :
32π<arg(z−i)<2π,więc do pewnego momentu wiem jak zrobić,lecz zatrzymałem sie na
(z−i).Proszę o wytłumaczenie.
32π=270◯
2π=360◯
Z góry dziękuję
21 sty 01:35
Jerzy:
3
to wnętrze pierścienia o środku: S(0,1) i promieniach: rw =
π , rz = 2π
2
21 sty 13:34
piotr1973:to taka ćwiartka płaszczyzny zespolonej podniesiona o 1 w górę bez krawędzi czerwonych
21 sty 13:42
piotr1973: promień jest związany z modułem a nie argumentem