matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz rozwiazanie równania należące do podanego przedziału
karek:
sinx=
√
3
2
π (
π
2
; π)
21 sty 01:21
Janek191:
√
3
sin x =
2
π
π
2
x =
lub x = π −
=
π
3
3
3
2
π
Odp. x =
π ∊ (
, π)
3
2
21 sty 13:51