sześcian
hudfbsdfnhkjfnjs: Oblicz długość krawędzi sześcianu, którego objętość jest równa sumie objętości trzech
sześcianów krawędziach: 4 dm, 6 dm, 8 dm.
20 sty 23:27
hudfbsdfnhkjfnjs: niby zadanie zrobione ale pierwiastek mi nie wychodzi...
20 sty 23:29
Mila:
43+63+83=x3, x>0
64+216+512=x3
x3=792
792=4*198=8*99
x3=8*99
x=23√99
20 sty 23:33
Metis: Objętość pierwszego sześcianu o krawędzi 4dm.
V1=43= 64 dm 3
−""− 6dm.
V2=63=216dm3
−''− 8dm.
V3=83=512dm3
Vc=V1+V2+V3
Vc=64+216+512=792dm3
a3=792
a=9.25213
20 sty 23:34