matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hhf
tom:
oblicz pole przekroju plaszczyzny przez krawedz boczna i wysokosc podstawy czworoscianu foremnego jesli krawedz postawy ma dlugosc 4 cm
20 sty 22:03
Qulka:
2
√
2
•4/2=4
√
2
20 sty 22:40
Jack:
https://matematykaszkolna.pl/forum/313310.html
20 sty 22:43
Mila:
1
P
ΔECS
=
*|EC|*H
2
|ES|=|EC|=h
a
√
3
4
√
3
h=
=
=2
√
3
2
2
1
|EO|=
h
3
W ΔSOE: h
2
=|EO|
2
+H
2
1
h
2
=(
h)
2
+H
2
3
1
H
2
=h
2
−
h
2
9
8
H
2
=
h
2
9
2
√
2
2
√
2
4
√
6
H=h*
=2
√
3
*
=
3
3
3
1
4
√
6
P
ΔECS
=
*2
√
3
*
=
2
3
4
√
18
4*3
√
2
=
=
3
3
P
ΔECS
=4
√
2
==============
20 sty 22:44