matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
VV:
Oblicz:
53
pi
pi
pi
pi
tg(
pi)=tg(8pi+pi−
)=tg(pi−
)=tg(−
)=−tg(
)=−
3
√
3
6
3
3
3
3
20 sty 21:59
Qulka:
chyba raczej π/6 zostaje −
√
3
/3
20 sty 22:04