matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie trygonometryczne
VV:
Rozwiąż równanie:
1
cos(II−3x)<=−
2
20 sty 21:56
Jack:
|| = ?
20 sty 21:57
Jack:
jesli to poziom studiow i to cos oznacza to nie pomoge ; D
20 sty 21:58
Qulka:
pewnie miało być Pi ( π )
20 sty 21:59
VV:
no pi
20 sty 22:00
Jack:
1
cos(π − 3x) ≤ −
2
1
− cos 3x ≤ −
2
1
cos 3x ≥
2
1
cos x =
dla 60 stopni oraz dla − 60 stopni.
2
π
π
czyli t = 3x , t ∊ <−
+2k π;
+ 2kπ> , gdzie k ∊C
3
3
π
π
3x ∊ <−
+2k π;
+ 2kπ> , gdzie k ∊C
3
3
x ∊ ...(podziel wszystko przez 3...k pi też)
20 sty 22:23