xcz
pies: Rozwiaz równanie(x2−9)√x−2=0
b) Ix2−4I+Ix2−1I=4x+1
20 sty 20:54
Qulka:

a)x=3 lub x=2
b) x=3 lub
√3−1
20 sty 21:01
pies: algebraicznie

!
20 sty 21:08
Ajtek:
Cześć
Qulka 
. Rozwiąż prackę domową, słyszysz

.
20 sty 21:13
Qulka: x≥2
x2−9=0 lub x−2=0
(x−3)(x+3)=0 lub x=2
x−3=0 lub x+3=0 lub x=2
x=3 lub x=2
20 sty 21:15
pies: ja nie jestem niemily tylko prosze
20 sty 21:15
Jack: a)
(x2−9)(√x−2) = 0
x−2 ≥ 0
x ≥ 2
teraz
x2 − 9 = 0
x = − 3 lub x = 3
−3 odpada... bo mniejsze od 2
√x−2 = 0
x = 2
stąd
x=2 lub x =3
20 sty 21:16
Jack: b)ja tu widze 5 przedzialow...ale pewno da sie prosciej
20 sty 21:17
Ajtek:
Bo jest 5

.
20 sty 21:17
Qulka: suma dwóch modułów na pewno będzie nieujemna, więc możesz zacząć od x≥−1/4 będą tylko 3
20 sty 21:33
pies: no a reszta ?
21 sty 14:03
pies: nic z tego nie rozumiem ..ale to nie przejrzyscie napisaliscie
21 sty 14:04