Rownania obliczanie
Mr.x:
jak wam to wychodzi ?
20 sty 20:44
20 sty 20:44
baaard.any na dżimajlu: x=−1 lub x=2
20 sty 20:52
Mr.x: mi wyszło na odwrót x=−2 x=1
20 sty 21:03
Qulka: a pamiętałeś że a=−1?
20 sty 21:09
Janek191:
x ≠ 0
x − x
2 + 2 = 0
x
2 − x − 2 = 0
( x −2)*( x + 1) = 0
x = 2 lub x = − 1
=============
20 sty 21:12
Mr.x: A bo nie da się tego z dely policzyć ?
20 sty 21:39
Qulka: da się
20 sty 21:40
Janek191:
Da się ale od razu widać, że x
2 − x − 2 = ( x − 2)*( x + 1)
20 sty 21:40
baaard.any na dżimajlu: albo podstaw sobie t=1x
20 sty 21:46