matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asymptoty
Paulina:
1
4
wyznacz asymptoty wykresu funkcji f(x)=
x−
+3 x∊(−3,0)(0;+
∞
)
2
x
20 sty 20:35
Janek191:
f(x)
1
4
3
=
−
+
x
2
x
2
x
f(x)
lim
= 0,5
x
x→
∞
4
lim ( f(x) − 0, 5 x) = lim ( −
+ 3) = 3
x
x→
∞
x→
∞
y = 0,5 x + 3 − asymptota ukośna x = 0 − asymptota pionowa
20 sty 21:37
seraphina:
Rozdzielmy ułamek f(x)=4− x/2
http://baseballbrosgame.io/
5 lip 09:10
alicebelinda:
Calling this game
https://leveldevil-notatrollgame.org/
is probably the biggest troll of all. But honestly, I can’t even be mad.
24 lip 10:18