matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbior wartosci
Paulina:
10
Dana jest funkcja f(x)=
+ 3 +2,5x gdzie x∊<−5;0)(0,5>.wyznacz zbior wartosci funkcji f
x
−10
obliczzylam pochodna i wyszla f'x=
+2,5 i dalej co powinnam zrobic?
x
2
1
f(−5)=−11
2
1
f(5)=17
2
f(0)=3
20 sty 20:23
Janek191:
20 sty 20:29