matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanko
koliber:
2−3x
1
Rozwiąż równanie
= −
1−2x
2
17 gru 18:31
Godzio:
mnożeymu na krzyż 2(2−3x) = 1−2x 4−6x = 1−2x 3 = 4x
3
x=
4
17 gru 18:32
Godzio:
mnożymy*
17 gru 18:33