wskaz
ikar23: srednia arytmetyczna dziesieciu liczb jest rowna 6. kazda z tych liczb pomnozono przez 2. wskaz
zdanie prawdziwe a) srednia arytmetyczna wzrosla o 6 b) srednia arytmetyczna wzrosla o 12 c)
srednia arytmetyczna wzrosla o 0,2 d) srednia arytmetyczna sie nie zmienila
20 sty 19:10
Jack: | a1 + a2 + ... + a10 | |
| = 6 |
| 10 | |
Razy dwa kazda
| 2(a1 + a2 + ... + a10) | |
| = ... |
| 10 | |
20 sty 19:18
Kuba:
25 mar 19:19
Kuba:
25 mar 19:19
Jolanta: np. 20:4=5 2*20:4=10
Dzielna (licznik) wzrasta dwukrotnie to iloraz również wzrasta dwukrotnie
Średnia=12. Czyli wzrosła o 6 odp.a
25 mar 21:30