Dane są zbiory: A={x E R: 2x - 4<0}, B={ x E R: -3...
sibul: Dane są zbiory: A={x E R: 2x − 4<0}, B={ x E R: −3 ≤ 12}, C=<0;6>
a) Zaznacz na osi liczbowej zbiory A i B oraz zapisz je w postaci przedziału (mi wystarczy
tylko przedział)
b) Wyznacz zbiory: A∩B, A\B, (A∪C)∩B
17 gru 18:23
Godzio:
A : 2x−4< 0 => 2x<4 => x<2
B: x∊R
C <0,6>
A∩B = (−∞,2)
A−B = ∅
(A∪C)∩B = (−∞,6> ∩ B = (−∞,6>
17 gru 18:27
mARTA: Dane są przedziały A=(−3, 0) i B = <−1, 4> Wyznacz A∪B, A∩B, A\B, B/A
16 sty 13:10
bezendu: A∪B=(−3,4>
A∩B=<−1,0)
A\B=(−3,−1)
B\A=<0,4>
16 sty 13:15
mariola: równania i nierówności
a |x−1|=3
b|x=2|<5
c|3−x|≤1
d |x|=8
16 sty 13:33
maria: oblicz
(3/7)−2: (9/49)−2
16 sty 13:36
16 sty 13:43
bezendu: a) x−1=3 lub x−1=−3
x=4 lub x =2
b) |x+2|<5
x+2<5 i x+2>−5
x<3 i x>−7
x∊(−7,3)
c) |3−x|≤1
3−x≤1 i 3−x≥−1
−x≤−2 i −x≥−4
x≥2 i x≤4
x∊<2,4>
d)∊|x|=8
x=8 lub x=−8
16 sty 13:49