2x | ||
Napisac rownanie stycznej do wykresu funkcji f(x)= | w punkcie (√2,f(√2) | |
1 + x2 |
2 | 8√2 | |||
Mam odpowiedz y=− | + | |||
9 | 9 |
2 | ||
mala poprawka − | x | |
9 |
2√2 | 2√2 | |||
f(√2)= | = | |||
1+2 | 3 |
2*(1+x2)−2x*2x | ||
f'(x)= | ||
(1+x2)2 |
2−2x2 | ||
f'(x)= | ||
(1+x2)2 |
2 | ||
f'(√2)=− | ||
9 |
2 | ||
s: y=− | x+b | |
9 |
2√2 | 2 | ||
=− | *√2+b | ||
3 | 9 |
8√2 | ||
b= | ||
9 |
2 | 8√2 | |||
s: y=− | x+ | |||
9 | 9 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |