−b | −2m+1 | |||
x1+x2 = | = | = −2m+1 = 1−2m | ||
a | 1 |
c | −1 | |||
x1*x2 = | = | = −1 | ||
a | 1 |
1 | 1 | |||
( | )2 + ( | )2 = 3 | ||
x1 | x2 |
1 | 1 | ||
+ | = 3 | ||
x12 | x22 |
x22 | x12 | ||
+ | = 3 | ||
x12*x22 | x12*x22 |
x12+x22 | |
=3 | |
x12*x22 |
x12+x22+2x1*x2−2x1*x2 | |
=3 | |
(x1*x2)2 |
x12+2x1*x2+x22−2x1*x2 | |
=3 | |
(x1*x2)2 |
(x1+x2)2−2x1*x2 | |
=3 | |
(x1*x2)2 |
(1−2m)2−2*(−1) | |
=3 | |
(−1)2 |
1−4m+4m2+2 | |
=3 | |
1 |
1 | 1 | |||
2/ | + | =3 | ||
x12 | x22 |
1 | 1 | x12+x22 | (x1+x2)2−2x1*x2 | |||||
2/ | + | = | = | = | ||||
x12 | x22 | (x1*x2)2 | (x1x2)2 |
b2 | a | b2−2ac | b2−4ac+2ac | Δ | a | |||||||
= | −2 | = | = | = | +2 | |||||||
c2 | c | c2 | c2 | c2 | c |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |