asymptoty
adrian: musze policzyc asymptoty dla :
Dziedzina to : (0,
∞ )
i licze tylko dla
∞ i 0 ?
20 sty 13:57
Qulka: tak
20 sty 14:00
adrian: ale np. granice jakie wyjda ?
20 sty 14:01
Jerzy:
policz , to się dowiesz ?
20 sty 14:04
Qulka: −∞; 0
20 sty 14:08
adrian: gdybym to umial to bym nie pisal...
wiem ze dla ∞ to granica wynosi = 0
ale dla 0 z prawej strony nie umiem policzyc
20 sty 14:08
20 sty 14:12
Jerzy:
| | −∞ | |
albo wprost = [ |
| ] = −∞ |
| | 0 | |
20 sty 14:12
Jerzy:
wpis nr 1 14:12 nieaktualny
20 sty 14:14
adrian: granice licze na granach dziedziny czyli dla ∞ granica wynosi 0, ale dla 0+ :
ln0+ = −∞
0+ = 0 tak ?
20 sty 14:35
adrian: granice licze na granach dziedziny czyli dla ∞ granica wynosi 0, ale dla 0+ :
ln0+ = −∞
0+ = 0 tak ?
20 sty 14:36
20 sty 14:38