matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logika - kresy
Ewela:
Dana jest relacja r={(X,Y): X∊P(y)} określona w zbiorze P(N). Wówczas: a) inf {{2}, {4}} = 2 b) sup {{2,4},{8}} = 8 c) inf {∅, {0}} = sup {{0}, ∅} Które odp są poprawne ? prosze o uzasadnienie
20 sty 11:45