na pomoc
monia: | | 4 | |
bok rombu ma dł 10cm2 a cosinus kata ostrego rombu wynosi |
| . Obilcz dł promienia |
| | 5 | |
okregu wpisanego w romb oraz dł przekątnych tego rombu
17 gru 18:01
Godzio:

cos
2α + sin
2α=1
| | 3 | | h | |
sinα= |
| = |
| => 5h=30 => h=6
|
| | 5 | | 10 | |
17 gru 18:06
Godzio: zapomniałem jeszcze o przekątnej, zaraz będzie
17 gru 18:06
monia: ojejku Godzio co Ty masz z matmy
17 gru 18:09
Silwest: kurcze no juz rozpisywalem ... Grrrr Godzio ...
17 gru 18:10
Godzio:
| | x | |
cosα= |
| wyznacz x i oblicz:
|
| | h | |
e
2 =h
2 + (10−x)
2
f
2 = h
2 + (10+x)
2
17 gru 18:14
Godzio: ja mam 5

na koniec roku postaram się o 6
17 gru 18:15