Moment bezwładności i energia kinetyczna obrotowa.
Kuba: Moment bezwładności i energia kinetyczna obrotowa.
I = ∫ R
2dm
dm(elementarna masa) = 80 000 kg
R(promień) = 6 m
oraz,
t = 5,5 sek.
19 sty 22:19
zzz: I co w zwiazku z tym ?
19 sty 22:22
Kuba: proszę o obliczenie wzoru na moment bezwładności, o to najbardziej chodzi
19 sty 22:24
Kuba: obliczenie zadania korzystając z wyżej podanego wzoru*
19 sty 22:25
zzz: licz całkę
19 sty 22:30
Kuba: no właśnie chce aby ktoś mi pomógł to policzyć..
19 sty 22:32
jakubs: Może jakaś treść zadania ?
19 sty 22:48
Kuba: Potrzebuje policzyć moment bezwładności dla bryły nieidealnej jaką jest samolot. Mam swoje
obliczenia lecz z całką nie potrafię sobie poradzić. Podane dane dotyczą kadłuba bez skrzydeł.
19 sty 22:50
Kuba: Dodatkowo będę liczył energię kinetyczną obrotu samolotu o 180stopni.
19 sty 22:52
zzz: problem tkwi tylko w policzeniu całki, reszta to podstawianie.
19 sty 22:53
Kuba: właśnie o to mi chodzi ze z policzeniem całki mam problem..
19 sty 22:53
zzz: 1/3R3+dm ?
19 sty 22:59
Kuba: A rozpiszesz to z jakiego wzoru skorzystałeś i jak obiliczyles? potrzebuję to zrozumieć..
19 sty 23:07