matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
monia:
Oblicz dł. boku szesciokąta foremnego w ktorym roznica dlugosci krotszej przekątnej i boku wynosi 2 cm
17 gru 17:58
Godzio:
krótsza przekątna : d=a
√
3
a
√
3
− a = 2 a(
√
3
−1) = 2
2
2
√
3
+2
a=
=
=
√
3
+ 1
√
3
−1
3−1
17 gru 18:01