matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy możliwa jest całka z p{x} ?
Mimi:
Czy możliwa jest całka z
√
x
?
19 sty 21:21
Janek191:
Tak
∫
√
x
dx = ∫ x
0,5
dx =
19 sty 21:24
Janek191:
1
2
... =
x
0,5 + 1
+ C =
x
1,5
+ C
0,5 + 1
3
19 sty 21:27