matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
VX:
Oblicz :
29
sin (
pi)
4
pi
pi
√
2
sin(7 pi +
)=sin
=sin
4
4
2
?
19 sty 20:28
Eta:
29π
π
= 6π+π+
4
4
π
π
π
√
2
sin(6π+π+
)= sin(π+
)= −sin
= −
4
4
4
2
19 sty 20:33