oblicz asymptotę ukośną
ros: oblicz asymtote ukośną prawo i lewostronna
f(X)= ln(e+1x)
19 sty 20:18
Janek191:
| | 1 | |
Czy f(x) = ln ( ex + |
| ) ? |
| | x | |
czy tak, jak zostało zapisane przez Ciebie ?
19 sty 21:39
ros: | | 1 | |
tak jak u mnie f(x)=ln( e + |
| ) |
| | x | |
19 sty 21:43
piotr: ukośnej nie ma
pozioma w +∞ i w −∞ y=1
pionowa lewostronna w x=−1/e
pionowa prawostronna w x=0
19 sty 21:48
Janek191:
x ≠ 0
x→x+
∞
lim f(x) = 1
x→ +
∞
oraz
lim f(x) = 1
x→ −
∞
Funkcja ma asymptotę poziomą: y = 1
19 sty 21:49